Tomatsuppe: |
|
|
Indkøb: 1 stort løg - 2 ds. hakkede tomater (evt. med basilikum og chilli) - 4 gulerøder -
baconterninger - crutoner - 1 buillonterning
- ½liter piskefløde - frisk basilikum/brøndkarse - hvidløg Fremgangsmåde: Løget
hakkes og svitses i rigeligt smør/magarine til de
er gyldne. Tilsæt ca. 1 liter vand og bring det i kog. Tilsæt buillonterningen og lad denne opløse i vandet. Tilsæt 2 fed hvidløg, hakkede tomater og hakkede gulerøder, og lad det småkoge indtil gulerøderne
er næsten helt udkogte (brug evt. en stavblender til at "fjerne" de
sidste klumper). Hæld det hele igennem en sigte over i en skål, og gør gryden
ren. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt piskefløden. Bring suppen til
kogning under middel varme, -smag til med salt og peber, men pas på med
peberet hvis du har brugt hakkede tomater med chilli - og i
mellemtiden ristes baconterninger og crutoner
sprøde. Server suppen med bacontern og crutoner i
portionsskåle pyntet med lidt "grønt". Crutonerne
kan du evt. selv lave af nogle skiver frankbrød der er skåret i tern, og som
så ristes i smør. Tilsæt krydderier efter behag. Forslag
til drikkevare:
|
Chilisuppe
(2 personer): |
|
|
Indkøb: 250 g
hakket oksekød - 1/2 spsk olivenolie - 1 løg - 1
fed hvidløg - 1 frisk chili - 1 dåse hakkede tomater - 1/2 liter bouillon -
1/2 tsk stødt spidskommen - 1 tsk
tørret oregano - 1 dåse majs - salt/peber - frisk basilikum. Fremgangsmåde: Brun
oksekødet i olie i en gryde og tilsæt finthakkede løg, hvidløg og chili. Lade
det stege nogle min. og tilsæt så tomater, bouillon og kryderier.
Lad suppen simre 15 min. og tilsæt afdryppede majs. kog suppen godt igennem,
smag til med salt og peber (evt. ekstra chili) og server med et drys
friskhakket basilikum og brød (Pynt evt. med hele blade af basilikum) Forslag
til drikkevare:
|
|
|
Kartoffel/porre/blomkåls
suppe: |
|
|
Indkøb:
Tilbehør
Fremgangsmåde:
Forslag
til drikkevare: |
|