Supper:

Tomatsuppe:

 

Indkøb:

1 stort løg - 2 ds. hakkede tomater (evt. med basilikum og chilli) - 4 gulerøder - baconterninger - crutoner - 1 buillonterning - ½liter piskefløde - frisk basilikum/brøndkarse - hvidløg

Fremgangsmåde:

Løget hakkes og svitses i rigeligt smør/magarine til de er gyldne. Tilsæt ca. 1 liter vand og bring det i kog. Tilsæt buillonterningen og lad denne opløse i vandet. Tilsæt 2 fed hvidløg, hakkede tomater og hakkede gulerøder, og lad det småkoge indtil gulerøderne er næsten helt udkogte (brug evt. en stavblender til at "fjerne" de sidste klumper). Hæld det hele igennem en sigte over i en skål, og gør gryden ren. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt piskefløden. Bring suppen til kogning under middel varme, -smag til med salt og peber, men pas på med peberet hvis du har brugt hakkede tomater med chilli  - og i mellemtiden ristes baconterninger og crutoner sprøde. Server suppen med bacontern og crutoner i portionsskåle pyntet med lidt "grønt". Crutonerne kan du evt. selv lave af nogle skiver frankbrød der er skåret i tern, og som så ristes i smør. Tilsæt krydderier efter behag.

Forslag til drikkevare:

Retur til Forsiden:

 

Chilisuppe    (2 personer):

 

Indkøb:

250 g hakket oksekød - 1/2 spsk olivenolie - 1 løg - 1 fed hvidløg - 1 frisk chili - 1 dåse hakkede tomater - 1/2 liter bouillon - 1/2 tsk stødt spidskommen - 1 tsk tørret oregano - 1 dåse majs - salt/peber - frisk basilikum.
 

  Fremgangsmåde:

Brun oksekødet i olie i en gryde og tilsæt finthakkede løg, hvidløg og chili. Lade det stege nogle min. og tilsæt så tomater, bouillon og kryderier. Lad suppen simre 15 min. og tilsæt afdryppede majs. kog suppen godt igennem, smag til med salt og peber (evt. ekstra chili) og server med et drys friskhakket basilikum og brød (Pynt evt. med hele blade af basilikum)

 

Forslag til drikkevare:

Retur til Forsiden:

 

Kartoffel/porre/blomkåls suppe:

 

Indkøb:

  • 1 kg Store kartofler - 2 stk. porre - 2 stk. løg - 2 spsk. olivenolie - 1,5 l vand
  • 3 kvist timian  2 stk. laurbærblad - salt - peber

Tilbehør

  • 150 g græskarkerne /hestebønner/bacon/forårsløg
  • 0,5 tsk. salt
  • Groft brød

 

  Fremgangsmåde:

  1. Skræl kartoflerne. Flæk porrerne på langs, skyl dem godt og fjern kedelige blade samt bunden. Pil løgene.
  2. Skær kartoflerne i tern på ca. 2 x 2 cm, snit porrerne og skær løgene i tern.
  3. Tænd for en kogeplade og varm olivenolien op i en gryde.
  4. Svits løgene og porrerne i olien, mens du rører let i det.
  5. Tilsæt kartoflerne og rør i et par minutter, så grøntsagerne ikke brænder på.
  6. Dæk grøntsagerne med vand, tilsæt timiankvistene og laurbærblade og kog dem i 20 minutter. Prik i kartoflerne med en gaffel. De glider nemt af gaflen eller går i stykker, når de er færdige.
  7. Fisk timinanen og laurbærbladene op fra kogevandet og smid dem ud.
  8. Blend kartofler, porrer og kogevandet med en stavblender – pas på, at det ikke sprøjter.
  9. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
  10. Smag suppen til med salt og peber.
  11. Servér suppen rygende varm i dybe tallerkener. Top med ristede græskarkerner og timian. Spis brød til.

 

Forslag til drikkevare:

Retur til Forsiden: