Forslag til Menu-sammensætninger (Klik på en menu for at få vist opskrifterne)

 

Menuforslagene er alle afprøvet med succes.

 

 

  1.       Kæmperejer - Rødvinsmarineret Snitzel - MandarinCreme ...
  2.       Lakseruller - Kalkun m. appelsinsauce ...
  3.       Krydret Tomatsuppe - Lynstegt kylling m. mango ...
  4.       Lakseruller - Grape-marineret and - Frisk frugt specialle ...
  5.       Cherrytomater m. basilikumcreme - Mørbrad m. Limesauce - Amerikansk citronpie ...
  6.       Små bagte kartofler m. skinke - Lynstegt kylling m. mango ...
  7.       Maskeret blomkål/brocoli - Grapemarineret and - Nøddecreme m. exotiske frugter ...
  8.       Balsamico braiseret kamsteg - Røde pærer med marcipan...
  9.       Råmarinerede asparges - vagtler - Nøddecreme ...
  10. Hurtig cowboymad – Mørbrad med limesauce – limedessert med knas ...
  11. Ny menu ...

 

 

 

 

Menuforslag 1 ...

Kæmperejer med djævlesovs:

Indkøb:

4 kæmperejer pr. person - 1 avocado - 1 citron - 10 perleløg - 1/4 piskefløde - 1 ds. koncentreret tomatpure - tabasco - hvidløg - sød chili - flute - lidt grønt til pynt

Fremgangsmåde:

Skyl og kog rejerne til de bliver rødlige (kog ikke for længe - for så bliver de seje). Pil rejerne men lad halestykket blive siddende på. Læg dem i en tildækket skål/fad så de holder sig lune.

Skræl avocadoen og skær den i skiver (2 skiver pr. person). Skær citronen i både.

Djævlesovs:

Kom 5 sp.skefulde vand og 1 sp.skefuld citronsaft i en gryde. Perleløgene finthakkes og koges bløde i denne lage. Tilsæt dåsen med tomatpure - er pure'en meget grynet tilsættes en skefuld smør. Kom 2 fed knust hvidløg, 1 skefuld sød chili og en teskefuld tabasco i massen. Tilsæt piskefløden og lad det hele få et opkog. Smag til med salt og pebber, og evt. lidt mere tabasco hvis det ikke "river" lidt på tungen.

På midten af hver tallerken anrettes 4 rejer stående med halestykket opad. Hæld den varme djævlesovs rundt om rejerne, og pynt tallerkenen med et par skiver avocado - citronbåde og evt. lidt ekstra grønt i form af brøndkarse el. lignende. Server flute til.

Forslag til drikkevare: En mousserende hvid- eller rosevin  (Eks. forslag nr 003/004)

 

 

Rødvinsmarineret skinkesnitzel med urtekartoffelmos

Indkøb:

4 tykke skiver skinkesnitzel - 2,5dl tør rødvin - forskellige friske krydderurter - blommetomater - 8 store bagekartofler - 1 bdt forårsløg - piskefløde - æg til pensling.

Fremgangsmåde:

Læg kødet i en marinade af rødvin, olivenolie, paprika, salt og peber imedens resten forberedes. Kartoflerne bages møre i ovnen ved ca. 200 grader. Fjern skrællen og mos kartoflerne tilsat hakkede friske krydderurter, salt og peber. Tilsæt piskefløde så mosen bliver en smule lind, (endelig ikke for tynd). Mosen kommes i "portionsringe" og pensles med æg. Mosen bages herefter indtil der er kommet en gylden skorpe.

Forårsløgene skæres i fine skrå skiver og svitses til de netop får lidt farve. Blommetomaterne halveres (2 halve pr. person) Kødet steges 3 - 4 minutter på hver side i rigeligt fedstof tilsat lidt af marinaden. Stegeskyen jævnes herefter med piskefløde og smages til med salt og peber - evt. med lidt mere af marinaden.

Anret ringene med kartoffelmos på tallerkenen og læg 2 halve blommetomater ved siden af. Tomaterne pyntes med de svitsede forårsløg. Læg kødet op af kartoffelmosen og hæld lidt sovs omkring.

Forslag til drikkevare: En god krydret rødvin

 

 

Mandarin-Creme

Indkøb:

1/2 piskefløde - 100g chokolade (kogechokolade) - husblas - 1 net mandariner - 5 cl. cognac - citronmelisse el. mynte (til pynt)

Fremgangsmåde:

Pisk fløden til en stiv flødeskum. Heri rives chokoladen. Tilsæt saften fra 6-7 mandariner (hvis mandariner ikke kan skaffes, bruges istedet 4 søde appelsiner) og cognac'en, ialt skal der være ca. 2,5 - 3 dl vædske.

Fordel cremen i portionsglas og pynt med mandarin-skiver og kviste af enten citronmelisse eller mynte.

Hvis man vil lave denne creme i forvejen, er det nødvendigt at anvende husblas, for at undgå at fløden "falder" sammen.

Smelt den opblødte husblas i noget af mandarinsaften, og kom dette i flødeskummet når det er afkølet.

 

Forslag til drikkevare:

 

 
 
Tilbage til toppen

Menuforslag 2 ...

Lakseruller:

Indkøb:

100 gram rød kaviar eller stenbidderrogn - 10/12 skiver røget laks - 150 gram røget laks i tern - 1dl cremefraiche 38% - salt og peber - frisêsalat/rucolasalat - asparges - dild.

Fremgangsmåde:

Bland laksetern og kaviar med cremefraiche og smag til med salt og peber (gem lidt kaviar til pynt). Læg lakseskiverne så de overlapper lidt, på et brædt med et stykke madfilm. Læg fyldet på midten og rul laksen ved hjælp af madfilmen. Rullerne serveres hele eller udskåret på strimlet salat med asparges - dild og kaviar som pynt.

Forslag til drikkevare:  En tør hvidvin

 

Kalkun m. appelsinsauce:

Indkøb:

ca.750g kalkunbryst.- 75g hasselnødder-1 appelsin - 1 citron.

Fremgangsmåde:

Del kalkunbrystde i 4 stykker.Drys med salt og peber. - Smelt fedtstoffet i det ovnfaste fad,kødet skal steges i.Vend kødet i det smeltede fedtstof. - Hak nødderne groft og drys dem over kødet i fadet. - Sæt fadet i en 200 grader varm ovn,i ca 35 min. Sauce: Riv skallen af halvdelen af frugterne.Skær resten af skallerne i meget fine strimler. Pres saften ud til saucen. - Pisk alle ingredienserne til saucen sammen.Bring det i kog.Smag evt. til med salt og peber. - Server saucen lun til kødet.Løse ris og en salat med endive og appelsin er godt tilbehør.

Forslag til drikkevare: En halvtør hvidvin vil være fremragende.

 

 

Amerikansk citronpie:

Indkøb:

125g smør eller margarine - 3 dl hvedemel - 3 æg - sukker - 1 citron

 

Fremgangsmåde:

Tærtebund: Hak fedtstof,mel og vand sammen til en dej,enten på bordet eller i foodprocessoren. - Lad den hvile koldt i ca.1 time.

Lav cremen imens: Bring vandet i kog i en gryde. - Pisk æggeblommer og sukker. Tilsæt 1 spsk hvedemel. - Smelt 1 spsk smør i 1½dl kogende vand og kom det i æggesnapsen under piskning. - Tilsæt saften og den revne skal af 1 citron. - Lad cremen blive tyk ved svag varme under piskning. - Afkøl den i koldt vandbad, og rør rundt i den nu og da. - Tryk eller rul dejen ud i en form, ca.24cm i diameter. Beklæd formens bund og sider med dejen. Tryk en strimmel alu-folie fast om kanten, så dejen ikke synker ned under bagningen. - Bag tærtebunden nederst i en 225 grader varm ovn i ca.10 min. og lad den køle af. - Pisk æggehviderne til fast skum. Bland sukkeret i. - Hæld citroncremen i tærtebunden. Dæk med marengs. - Sæt tærten i ovnen ved 150 grader i 10 - 15 min. Marengsen skal kun lige stivne lidt og få farve.

 

Forslag til drikkevare: En sød sherry el. lys portvin

 

Tilbage til toppen

Menuforslag 3 ...

Tomatsuppe:

 

Indkøb:

1 stort løg - 2 ds. hakkede tomater (evt. med basilikum og chilli) - 4 gulerøder - baconterninger - crutoner - 1 buillonterning - ½liter piskefløde - frisk basilikum/brøndkarse - hvidløg

Fremgangsmåde:

Løget hakkes og svitses i rigeligt smør/magarine til de er gyldne. Tilsæt ca. 1 liter vand og bring det i kog. Tilsæt buillonterningen og lad denne opløse i vandet. Tilsæt 2 fed hvidløg, hakkede tomater og hakkede gulerøder, og lad det småkoge indtil gulerøderne er næsten helt udkogte (brug evt. en stavblender til at "fjerne" de sidste klumper). Hæld det hele igennem en sigte over i en skål, og gør gryden ren. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt piskefløden. Bring suppen til kogning under middel varme, -smag til med salt og peber, men pas på med peberet hvis du har brugt hakkede tomater med chilli  - og i mellemtiden ristes baconterninger og crutoner sprøde. Server suppen med bacontern og crutoner i portionsskåle pyntet med lidt "grønt". Crutonerne kan du evt. selv lave af nogle skiver frankbrød der er skåret i tern, og som så ristes i smør. Tilsæt krydderier efter behag.

Forslag til drikkevare:

 

 

Lynstegt kylling med mango:

Indkøb:

2 pk. kyllingeinderfileter - 200 g ægnudler - 1 stor mango - 1 bdt. forårsløg - olie til stegning

Fremgangsmåde:

Skær inderfileterne i mindre stykker. Kog ægnudlerne som anvist, skyl i koldt vand og sæt til afdrypning. Skær mangokødet fri af stenen, og skær det dernæst i skiver. Snit forårsløgene fint. Lynsteg kyllingekødet (2-3 min) i olie tilsat karry. Kom mangoskiverne ved og lynsteg yderligere 2 min. Smag til med salt og peber og kom nudlerne og de fintsnittede forårsløg ved. Steg videre til det hele er godt blandet og gennemvarm. Server straks.  PS! det er nemmest at lave denne ret i en Vok.

Forslag til drikkevare:

 

 
Tilbage til toppen

Menuforslag 4 ...

Lakseruller:

Indkøb:

100 gram rød kaviar eller stenbidderrogn - 10/12 skiver røget laks - 150 gram røget laks i tern - 1dl cremefraiche 38% - salt og peber - frisêsalat/rucolasalat - asparges - dild.

Fremgangsmåde:

Bland laksetern og kaviar med cremefraiche og smag til med salt og peber (gem lidt kaviar til pynt). Læg lakseskiverne så de overlapper lidt, på et brædt med et stykke madfilm. Læg fyldet på midten og rul laksen ved hjælp af madfilmen. Rullerne serveres hele eller udskåret på strimlet salat med asparges - dild og kaviar som pynt.

Forslag til drikkevare:  En tør hvidvin

 

 

 Grape-marineret and m. små bagte kartofler:

Indkøb:

4 stk andebryst - 1 til 2 blodgrapefrugt - Olivenolie - salt - peber - 2 fed hvidløg el. hvdløgssalt - 1 bdt. Purløg - ---- Se opskriften til de små bagte kartofler under Forrreter

Fremgangsmåde:

Kødet marineres i ca. 2 timer i en lage af : saften fra en blodgrapefrugt - olivenolie - salt - perber og hvidløg. Den anden grapefrugt skæres i både og bruges senere til pynt. Kødet gnides med salt og peber på skindsiden, og brunes herefter i en dyb pande (mest på skindsiden) godt med fedstof/olie tilsat noget af marinaden. Hvis panden ikke kan tåle at komme i ovnen flyttes kødet over i en bradepande/ildfast fad, og sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 - 15 min. - til skindet er sprødt - Det giver en pæn rosa farve på kødet. Brug resten af marinaden til at væde med under stegningen i ovnen. Stegeskyen/marinaden jævnes og smages til med salt og peber. Anretning: Skær andebrystet i skrå skiver og anret på en tallerken sammen med de små bagte kartofler. Pynt med fileter af grapefrugt og purløg (enten i hele stængler el. finthakket)

Forslag til drikkevare:  en kraftig rødvin

 

 

FriskFrugt Specialle:

Indkøb:

Indkøb en række forskellige eksotiske frugter - eks. stjernefrugt - passionsfrugt - Japanske kirsebær - eller hvad der nu kan friste, dog også lidt mere almindeligt som æbler og appelsiner. - æg - sukker - mælk - 1 glas/dåse madagascar pebber.

Fremgangsmåde:

Det specielle ved denne dessert består i den "sovs" der serveres til frugterne. Sovsen er en såkaldt "sabayonne" smagt til med madagascar-pebber:

Pisk 2 æggeblommer med ca. 2dl sukker til sukkeret er fuldstændig opløst. - Tilsæt saften fra ½-1 appelsin (afhængig af størelsen). I en gryde opvarmes ca. ½ liter mælk og under omrøring tilsættes æggemassen. Tilsæt 10-15 pebberkorn (knust let med den brede side af en kniv) - Brug evt. lidt af saften fra glasset med pebberkorn. - Obs. tilsæt lidt ad gangen idet sovsen/cremen skal være sødlig men med et lille bid på tungen. Inden servering hældes sovsen gennem en sigte, for at fjerne resterne af perberkornene.

2 måder at servere denne dessert på: 1. Dæk bunden af en isassiet med sovsen og anret de forskellige frugter herpå. 2. anret alle frugterne på et fad dækket af knust is, og server sovsen i en skål for sig selv.

OBS! Alle der har prøvet denne dessert er blevet POSITIVT overrasket.

Forslag til drikkevare: Et glas champagne el. anden mouserende vin

 

Tilbage til toppen

Menuforslag 5 ...

Cherrytomater med basilikum creme:

 

Indkøb:

Ca. 30 cherrytomater - Fyld: 2 dl flødeost (250 g) - 2 spsk yoghurt - 1/2 bdt basilikum - 50 g tørrede tomater i olie 1 spsk hakkede mandler - salt - peber

 

Fremgangsmåde:

Skyl og halver alle tomaterne. Stil dem på et fad - Bland flødeost, yoghurt, finthakket basilikum og hakkede tørrede tomater. - smag til med lidt salt og peber. Rør de hakkede mandler i. - fyld de halverede tomater lidt toppet med cremen. - Pynt med små basilikumblade. Kan også serveres til en drink før maden.
 

 

Forslag til drikkevare:

 

 

Mørbrad med Limesauce:

Indkøb:

1 ds kokosmælk - 1 rød chilifrugt - 1 bdt. Frisk koriander (el. 2 tsk tørret) - 2 limefrugter - 500 g svinemørbrad - smør/margarine 1 dl fløde

Fremgangsmåde:

Kog kokosmælken ind til det halve. - skyl og udkern chilien, hak den fint. Skyl og hak koriander fint. Riv skallen og pres saften af den ene limefrugt. Skær den anden i små både. - Skær mørbraden i skiver og tryk skiverne ud med hånden. Varm fedstoffet på en pande, og brun kødet 2-3 min. På hver side. Drys med salt og peber. - Rør chili, koriander, saft og skal af lime samt fløde i kokosmælken. Smag til med salt og peber. Server kødet med saucen, limebåde og jasminris. Suppler edvt. Med en blandet salat

Forslag til drikkevare: En god rød- el. rosevin

 

 

Amerikansk citronpie:

Indkøb:

125g smør eller margarine - 3 dl hvedemel - 3 æg - sukker - 1 citron

 

Fremgangsmåde:

Tærtebund: Hak fedtstof,mel og vand sammen til en dej,enten på bordet eller i foodprocessoren. - Lad den hvile koldt i ca.1 time.

Lav cremen imens: Bring vandet i kog i en gryde. - Pisk æggeblommer og sukker. Tilsæt 1 spsk hvedemel. - Smelt 1 spsk smør i 1½dl kogende vand og kom det i æggesnapsen under piskning. - Tilsæt saften og den revne skal af 1 citron. - Lad cremen blive tyk ved svag varme under piskning. - Afkøl den i koldt vandbad, og rør rundt i den nu og da. - Tryk eller rul dejen ud i en form, ca.24cm i diameter. Beklæd formens bund og sider med dejen. Tryk en strimmel alu-folie fast om kanten, så dejen ikke synker ned under bagningen. - Bag tærtebunden nederst i en 225 grader varm ovn i ca.10 min. og lad den køle af. - Pisk æggehviderne til fast skum. Bland sukkeret i. - Hæld citroncremen i tærtebunden. Dæk med marengs. - Sæt tærten i ovnen ved 150 grader i 10 - 15 min. Marengsen skal kun lige stivne lidt og få farve.

 

Forslag til drikkevare: En sød sherry el. lys portvin

 

Tilbage til toppen

Menuforslag 6 ...

Små bagte kartofler:

 

Indkøb:

Små kartofler - rødløg - hvidløg - ingefær - soya sauce - 100 g sesamfrø

 

Fremgangsmåde:

Kartoflerne skæres i kvarte og bages i ovnen ved 250 grader i ca. 15 min til de er møre. Løg halveres og snittes på langs, hvidløg knuses så det svarer til ca. 1tsk. Ingefær fintrives ligeledes 1 tsk. Løg - hvidløg - ingefær og sesamfrø blandes med ca. 1 dl. soya sauce. Tilsidst vendes de bagte kartofler i blandingen og serveres straks. Som extrafyld kan man evt. komme lidt skinkestrimler i blandingen. Server med en kold cremefraich-sauce (smagt til efter behag).

Denne forret er også velegnet som tilbehør til andre retter - dog udelades fyld og sauce.

Forslag til drikkevare:

 

Lynstegt kylling med mango:

Indkøb:

2 pk. kyllingeinderfileter - 200 g ægnudler - 1 stor mango - 1 bdt. forårsløg - olie til stegning

Fremgangsmåde:

Skær inderfileterne i mindre stykker. Kog ægnudlerne som anvist, skyl i koldt vand og sæt til afdrypning. Skær mangokødet fri af stenen, og skær det dernæst i skiver. Snit forårsløgene fint. Lynsteg kyllingekødet (2-3 min) i olie tilsat karry. Kom mangoskiverne ved og lynsteg yderligere 2 min. Smag til med salt og peber og kom nudlerne og de fintsnittede forårsløg ved. Steg videre til det hele er godt blandet og gennemvarm. Server straks.  PS! det er nemmest at lave denne ret i en Vok.

Forslag til drikkevare:

 

 
Tilbage til toppen

Menuforslag 7 ...

Maskeret Blomkål/Brocoli:

 

Indkøb:

Blomkål - Brocoli - hvidløg - 2 blommetomater - 1 rød chili - 400 gram rejer (store Grønlandske) - 1 brev Knorr Hollandaisesovs (hvis du da ikke laver den selv) - Flûtes

Fremgangsmåde:

Rejerne optøes. Fjern skindet fra tometerne og fjern kernerne. Rens chilien for kerner så det ikke bliver for stærkt. Tomater - chili og hvidløg hakkes meget fint (evt. blendes). Kog blomkål og brocoli så der er så møre som du nu bedst kan lide dem (lidt bid bør de have). I medens tilberedes hollanddaiesesovsen. De sidste par minutter af sovsens kogetid tilsættes de hakkede tomater/chili og hvidløg. Anret nogle blomkål og brocoli buketter på en frokosttallerken, overhæld med den varme hollanddaisesovs og fordel ca. 100g rejer til hver portion. Server med flûtes.
 

Forslag til drikkevare:  En tør hvidvin eks.  nr. 8 på vinlisten "Cawarra" fra  Australien

 

 

 Grape-marineret and m. små bagte kartofler:

Indkøb:

4 stk andebryst - 1 til 2 blodgrapefrugt - Olivenolie - salt - peber - 2 fed hvidløg el. hvdløgssalt - 1 bdt. Purløg - ---- Se opskriften til de små bagte kartofler under Forrreter

Fremgangsmåde:

Kødet marineres i ca. 2 timer i en lage af : saften fra en blodgrapefrugt - olivenolie - salt - perber og hvidløg. Den anden grapefrugt skæres i både og bruges senere til pynt. Kødet gnides med salt og peber på skindsiden, og brunes herefter i en dyb pande (mest på skindsiden) godt med fedstof/olie tilsat noget af marinaden. Hvis panden ikke kan tåle at komme i ovnen flyttes kødet over i en bradepande/ildfast fad, og sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 - 15 min. - til skindet er sprødt - Det giver en pæn rosa farve på kødet. Brug resten af marinaden til at væde med under stegningen i ovnen. Stegeskyen/marinaden jævnes og smages til med salt og peber. Anretning: Skær andebrystet i skrå skiver og anret på en tallerken sammen med de små bagte kartofler. Pynt med fileter af grapefrugt og purløg (enten i hele stængler el. finthakket)

Forslag til drikkevare:  en kraftig rødvin

 

 

Nødde-Creme med exotiske frugter

Indkøb:

1 1/2 dl hasselnødder (ca. 100 g) - 4 blade husblas - 3 1/2 dl mælk - 4 æggeblommer - 1 dl flormelis - 2 dl piskefløde - Til Pynt: 12 ananaskirsebær - 1 carambole - 1 mango - 15 nøddekerner - 1 dl flødeskium

Fremgangsmåde:

Rist nødderne let på en tør pande. Mal dem. - Læg husblassen i blød i koldt vand i ca 10 min. - Giv nødder og mælk et opkog. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og skummendel. Pisk fløden til skum. - Kram husplassen op af vandet og smelt den i mælkeblandingen. Lad det svale af. Rør æggemassen i og til sidst flødeskummet. - Hæld cremen i portionsglas. Lad den stivne i køleskab i 1-2 timer. - Garner med ananaskirsebær, tynde caramboleskiver og mango i tern. Afslut med hele nøddekerner på små sprøjtede flødeskumstoppe
isk fløden til en stiv flødeskum. Heri rives chokoladen. Tilsæt saften fra 6-7 mandariner (hvis mandariner ikke kan skaffes, bruges istedet 4 søde appelsiner) og cognac'en, ialt skal der være ca. 2,5 - 3 dl vædske.

Fordel cremen i portionsglas og pynt med mandarin-skiver og kviste af enten citronmelisse eller mynte.

Hvis man vil lave denne creme i forvejen, er det nødvendigt at anvende husblas, for at undgå at fløden "falder" sammen.

Smelt den opblødte husblas i noget af mandarinsaften, og kom dette i flødeskummet når det er afkølet.

 

Forslag til drikkevare:

 

Tilbage til toppen

Menuforslag 8 ...

Balsamico braiseret Kamsteg med små bagte kartofler

Indkøb:

1 kamsteg med svær - 1 rød og 1 grøn peberfrugt - 1 rød chilli - hvidløg - friske krydderurter efter smag (eks.
basilikum - timian - estragon - rosemarin) - porrer el. forårsløg - rødløg - bouillon - balsamico eddike -
soltørrede tomater

Fremgangsmåde:

Stegen udbenes (benene bruges senere til at lægge i bradepanden og stegen lægges så på disse) og sværen løsnes
så den kun sidder fast i den ene side. Under sværen lægges en panade af:
fint hakkede peberfrugter (uden kerner og skind) og chilli (uden kerner) - 2 fed knust hvidløg (brug en kniv) -
finthakkede krydderurter og et finthakket rødløg. Bunden af en bradepande dækkes med 1/2 l bouillon og 2,5 dl
balsamicoeddike. Heri fordeles soltørrede tomater, rødløg skåret i kvarte og grofthakkede porrer/forårsløg og
stegen lægges heri.
Forvarm ovnen til ca. 150g, placer bradepanden midt i ovnen og steg i ca. 1 time (overhæld jævnligt med væden, og
tilsæt evt. mere bouillon hvis nødvendigt). Efter 1 time løftes stegen op på benene og der skrues op for varmen
til ca. 170g og steg videre i ca. 30 min (husk stadig at væde stegen). Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile
tildækket i ca. 15 min. - medens de små kartofler bages. Stegen skæres i ikke for tykke skiver. Hvis sværen er
blevet god og sprød hakkes denne groft og bruges som pynt.
Stegeskyen jævnes og smages til.

Se opskriften på kartoflerne under forretter:

Som ekstra tilbehør kan serveres halve fyldte tomater - se opskriften under "Særligt tilbehør"

Forslag til drikkevare: En kraftig rødvin vil være fremragende.

Retur til toppen

 

 

Røde pærer med marcipan

Indkøb:

4 store pærer (faste men ikke hårde) - 125g marcipan - piskefløde til råcreme (el. vanilieis) - grenadine - spirituosa efter egen smag (hvis dette ikke haves i forvejen)

Fremgangsmåde:

Skær bunden af pærerne i et lige snit så de kan stå oprejst med stilken pegende opad. Udhul pærerne (pas på de ikke bliver FOR tynde. Pærerne stilles i en gryde med en blanding af grenadine og vand, og koges møre.

I mellemtiden røres marcipanen blød ved at tilsætte spirituosa. Blandingen fyldes herefter i pærerne som sættes i et ildfast fad således at de kan varmes lige inden servering. Ved servering anrettes pærerne på assietter med enten råcreme el. is. Som ekstra pynt kan pærerne evt. overhældes med chokoladesovs.

Forslag til drikkevare:

Retur til toppen af denne side:

 

Tilbage til toppen

Menuforslag 9 ...

Råmarinerede asparges m. cherrytomater:

Indkøb:

Grønne asparges - cherrytomater - løg - hvidløg - citron - timian

 

Fremgangsmåde:

Asparges snittes diagonal i passende stykker. Cherrytomaterne skæres i kvarte. Løg finthakkes og en halv til en hel teskefuld knust hvidløg. Timianbladene hakkes. Det hele blandes med ca. 3 skefulde citronsaft. Smag til med salt og peber og lad det hele trække i ca. 10 minutter. Som forret serve3res dette med ristet valnøddebrød.

Retur til toppen

 

 

Vagtler m. urtekartoffelmos og mandarinsauce

Indkøb:

1 Vgtl. pr. person – en lille dåse mandariner – forårsløg – bagekartofler – friske krydderurter – piskefløde – skalotteløg – bouillonterning

Fremgangsmåde:

Vgtl rengøres og gnides indvendigt med sal og peber - og udvendigt med rosmarin.

Brunes på alle sider i en stegegryde. Tilsæt en lage af saften fra en dåse mandariner (kan evt. erstattes med rødvin) og fjerkræbouillon og skalotteløg, og steg videre til de er møre (afslut evt. med et par minutter under grill for at gøre skindet sprødt).

 Kog stegeskyen ind med piskefløde - tilsæt evt. kulør

 Server med bagt urtekartoffelmos anrettet i ”Ringe”. Garner med let ristede mandarinbåde og tynde ringe af rå forårsløg

Forslag til drikkevare:

Retur til toppen af denne side:

 

Nødde-Creme med exotiske frugter

Indkøb:

1 1/2 dl hasselnødder (ca. 100 g) - 4 blade husblas - 3 1/2 dl mælk - 4 æggeblommer - 1 dl flormelis - 2 dl piskefløde - Til Pynt: 12 ananaskirsebær - 1 carambole - 1 mango - 15 nøddekerner - 1 dl flødeskium

Fremgangsmåde:

Rist nødderne let på en tør pande. Mal dem. - Læg husblassen i blød i koldt vand i ca 10 min. - Giv nødder og mælk et opkog. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og skummendel. Pisk fløden til skum. - Kram husplassen op af vandet og smelt den i mælkeblandingen. Lad det svale af. Rør æggemassen i og til sidst flødeskummet. - Hæld cremen i portionsglas. Lad den stivne i køleskab i 1-2 timer. - Garner med ananaskirsebær, tynde caramboleskiver og mango i tern. Afslut med hele nøddekerner på små sprøjtede flødeskumstoppe
isk fløden til en stiv flødeskum. Heri rives chokoladen. Tilsæt saften fra 6-7 mandariner (hvis mandariner ikke kan skaffes, bruges istedet 4 søde appelsiner) og cognac'en, ialt skal der være ca. 2,5 - 3 dl vædske.

Fordel cremen i portionsglas og pynt med mandarin-skiver og kviste af enten citronmelisse eller mynte.

Hvis man vil lave denne creme i forvejen, er det nødvendigt at anvende husblas, for at undgå at fløden "falder" sammen.

Smelt den opblødte husblas i noget af mandarinsaften, og kom dette i flødeskummet når det er afkølet.

Forslag til drikkevare:

Retur til toppen af denne side:

 

Menuforslag 10...

Verdens hurtigste cowboymad: 

Indkøb:

3 skiver parmaskinke - 1 tsk. Dijonsennep - 2 æg - 1 tsk. mørk balsamicoeddike

salt og peber

Pynt - lidt olie - friskrevet peberrod – karse - 1 tsk. friskhakket chili

Fremgangsmåde:

Smør bunden af en tallerken med 1 tsk. dijonsennep, læg 2 skiver parmaskinke. Spejl æggene på en pande til de er færdige. Husk salt og peber. Læg spejlæggene oven på parmaskinken og stænk med balsamicoeddike. Læg en skive parmaskinke. Pynt med friskrevet peberrod, kapers og friskhakket chili, karse og et par stænk olivenolie.

Mørbrad med limesauce:

Indkøb:

1 ds kokosmælk - 1 rød chilifrugt - 1 bdt. Frisk koriander (el. 2 tsk tørret) - 2 limefrugter - 500 g svinemørbrad - smør/margarine 1 dl fløde

Fremgangsmåde:

Kog kokosmælken ind til det halve. - skyl og udkern chilien, hak den fint. Skyl og hak koriander fint. Riv skallen og pres saften af den ene limefrugt. Skær den anden i små både. - Skær mørbraden i skiver og tryk skiverne ud med hånden. Varm fedstoffet på en pande, og brun kødet 2-3 min. På hver side. Drys med salt og peber. - Rør chili, koriander, saft og skal af lime samt fløde i kokosmælken. Smag til med salt og peber. Server kødet med saucen, limebåde og jasminris. Suppler edvt. Med en blandet salat

Forslag til drikkevare: En god rød- el. rosevin

Limedessert med knas:

Indkøb:

150 g Digestive kiks – 1 spsk kakao  50 hakkede mandler – 3 lime – 1 ds. Kondenseret mælk – 3 dl. Piskefløde – chokoladespåner

Fremgangsmåde:

Knus kiksene og bland dem med kakao og mandler. Riv skallen af limefrugterne og gem den til pynt. Pres saften fra limefrugterne og bland den med den kondenserede mælk. Tilsæt fløden og pisk cremen godt igennem.

Fordel halvdelen af kikseblandingen i 6 glas eller portionsskåle, kom halvdelen af cremen over samt endnu et lag kiks. Afslut med resten af cremen og stil glassene koldt i mindst 4 timer. Pynt med chokoladespåner og limeskal og server.