Menuforslagene er alle
afprøvet med succes.
Kæmperejer
med djævlesovs: |
|
Indkøb: 4
kæmperejer pr. person - 1 avocado - 1 citron - 10 perleløg - 1/4 piskefløde -
1 ds. koncentreret tomatpure - tabasco - hvidløg - sød chili - flute - lidt
grønt til pynt Fremgangsmåde: Skyl og
kog rejerne til de bliver rødlige (kog ikke for længe - for så bliver de
seje). Pil rejerne men lad halestykket blive siddende på. Læg dem i en
tildækket skål/fad så de holder sig lune. Skræl
avocadoen og skær den i skiver (2 skiver pr. person). Skær citronen i både. Djævlesovs: Kom 5 sp.skefulde vand og 1 sp.skefuld
citronsaft i en gryde. Perleløgene finthakkes og koges
bløde i denne lage. Tilsæt dåsen med tomatpure - er pure'en
meget grynet tilsættes en skefuld smør. Kom 2 fed knust hvidløg, 1 skefuld
sød chili og en teskefuld tabasco i massen. Tilsæt piskefløden og lad det
hele få et opkog. Smag til med salt og pebber, og
evt. lidt mere tabasco hvis det ikke "river" lidt på tungen. På
midten af hver tallerken anrettes 4 rejer stående med halestykket opad. Hæld
den varme djævlesovs rundt om rejerne, og pynt tallerkenen med et par skiver
avocado - citronbåde og evt. lidt ekstra grønt i form af brøndkarse el.
lignende. Server flute til. Forslag
til drikkevare:
En mousserende hvid- eller rosevin (Eks.
forslag nr 003/004)
|
Rødvinsmarineret skinkesnitzel med urtekartoffelmos |
|
Indkøb: 4 tykke
skiver skinkesnitzel - 2,5dl tør rødvin -
forskellige friske krydderurter - blommetomater - 8 store bagekartofler - 1 bdt forårsløg - piskefløde - æg til pensling. Fremgangsmåde: Læg
kødet i en marinade af rødvin, olivenolie, paprika, salt og peber imedens
resten forberedes. Kartoflerne bages møre i ovnen ved ca. 200 grader. Fjern
skrællen og mos kartoflerne tilsat hakkede friske krydderurter, salt og
peber. Tilsæt piskefløde så mosen bliver en smule lind, (endelig ikke for
tynd). Mosen kommes i "portionsringe" og pensles med æg. Mosen
bages herefter indtil der er kommet en gylden skorpe. Forårsløgene
skæres i fine skrå skiver og svitses til de netop får lidt farve.
Blommetomaterne halveres (2 halve pr. person) Kødet steges 3 - 4 minutter på
hver side i rigeligt fedstof tilsat lidt af marinaden. Stegeskyen jævnes
herefter med piskefløde og smages til med salt og peber - evt. med lidt mere
af marinaden. Anret
ringene med kartoffelmos på tallerkenen og læg 2 halve blommetomater ved
siden af. Tomaterne pyntes med de svitsede forårsløg. Læg kødet op af
kartoffelmosen og hæld lidt sovs omkring. Forslag
til drikkevare: En god krydret rødvin
|
Mandarin-Creme |
|
Indkøb: 1/2
piskefløde - 100g chokolade (kogechokolade) - husblas - 1 net mandariner - 5
cl. cognac - citronmelisse el. mynte (til pynt) Fremgangsmåde: Pisk
fløden til en stiv flødeskum. Heri rives chokoladen. Tilsæt saften fra 6-7
mandariner (hvis mandariner ikke kan skaffes, bruges istedet
4 søde appelsiner) og cognac'en, ialt skal der være ca. 2,5 - 3 dl vædske. Fordel
cremen i portionsglas og pynt med mandarin-skiver og kviste af enten
citronmelisse eller mynte. Hvis man
vil lave denne creme i forvejen, er det nødvendigt at anvende husblas, for at
undgå at fløden "falder" sammen. Smelt
den opblødte husblas i noget af mandarinsaften, og kom dette i flødeskummet
når det er afkølet. Forslag
til drikkevare: |
Lakseruller: |
|
Indkøb: 100 gram
rød kaviar eller stenbidderrogn - 10/12 skiver røget
laks - 150 gram røget laks i tern - 1dl cremefraiche 38%
- salt og peber - frisêsalat/rucolasalat - asparges
- dild. Fremgangsmåde: Bland
laksetern og kaviar med cremefraiche og smag til med salt og peber (gem lidt
kaviar til pynt). Læg lakseskiverne så de overlapper lidt, på et brædt med et stykke madfilm. Læg fyldet på midten og rul
laksen ved hjælp af madfilmen. Rullerne serveres hele eller udskåret på
strimlet salat med asparges - dild og kaviar som pynt. Forslag
til drikkevare: En tør hvidvin |
Kalkun
m. appelsinsauce: |
|
Indkøb: ca.750g
kalkunbryst.- 75g hasselnødder-1 appelsin - 1 citron. Fremgangsmåde: Del kalkunbrystde i 4 stykker.Drys med salt og peber. - Smelt fedtstoffet i det ovnfaste
fad,kødet skal steges i.Vend kødet i det smeltede fedtstof. - Hak nødderne
groft og drys dem over kødet i fadet. - Sæt fadet i en 200 grader varm ovn,i ca
35 min. Sauce:
Riv skallen af halvdelen af frugterne.Skær
resten af skallerne i meget fine strimler. Pres saften ud til saucen. - Pisk
alle ingredienserne til saucen sammen.Bring
det i kog.Smag evt. til med salt og peber. - Server
saucen lun til kødet.Løse
ris og en salat med endive og appelsin er godt
tilbehør. Forslag
til drikkevare: En halvtør hvidvin vil være fremragende.
|
Amerikansk citronpie: |
|
Indkøb: 125g
smør eller margarine - 3 dl hvedemel - 3 æg - sukker - 1 citron Fremgangsmåde: Tærtebund:
Hak fedtstof,mel og vand
sammen til en dej,enten på bordet eller i foodprocessoren.
- Lad den hvile koldt i ca.1 time. Lav
cremen imens: Bring vandet i kog i en gryde. - Pisk æggeblommer og sukker.
Tilsæt 1 spsk hvedemel. - Smelt 1 spsk smør i 1½dl kogende vand og kom det i æggesnapsen
under piskning. - Tilsæt saften og den revne skal af 1 citron. - Lad cremen
blive tyk ved svag varme under piskning. - Afkøl den i koldt vandbad, og rør
rundt i den nu og da. - Tryk eller rul dejen ud i en form, ca.24cm i
diameter. Beklæd formens bund og sider med dejen. Tryk en strimmel alu-folie fast om kanten, så dejen ikke synker ned under
bagningen. - Bag tærtebunden nederst i en 225 grader varm ovn i ca.10 min. og
lad den køle af. - Pisk æggehviderne til fast skum. Bland sukkeret i. - Hæld
citroncremen i tærtebunden. Dæk med marengs. - Sæt tærten i ovnen ved 150
grader i 10 - 15 min. Marengsen skal kun lige stivne lidt og få farve. Forslag
til drikkevare:
En
sød sherry el. lys portvin
|
Tomatsuppe: |
|
|
Indkøb: 1 stort løg - 2 ds. hakkede tomater (evt. med basilikum og chilli) - 4 gulerøder -
baconterninger - crutoner - 1 buillonterning
- ½liter piskefløde - frisk basilikum/brøndkarse - hvidløg Fremgangsmåde: Løget
hakkes og svitses i rigeligt smør/magarine til de
er gyldne. Tilsæt ca. 1 liter vand og bring det i kog. Tilsæt buillonterningen og lad denne opløse i vandet. Tilsæt 2 fed hvidløg, hakkede tomater og hakkede gulerøder, og lad det småkoge indtil gulerøderne
er næsten helt udkogte (brug evt. en stavblender til at "fjerne" de
sidste klumper). Hæld det hele igennem en sigte over i en skål, og gør gryden
ren. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt piskefløden. Bring suppen til
kogning under middel varme, -smag til med salt og peber, men pas på med
peberet hvis du har brugt hakkede tomater med chilli - og i
mellemtiden ristes baconterninger og crutoner
sprøde. Server suppen med bacontern og crutoner i
portionsskåle pyntet med lidt "grønt". Crutonerne
kan du evt. selv lave af nogle skiver frankbrød der er skåret i tern, og som
så ristes i smør. Tilsæt krydderier efter behag. Forslag
til drikkevare:
|
Lynstegt kylling med
mango: |
|
Indkøb:
2 pk. kyllingeinderfileter -
200 g ægnudler - 1 stor mango - 1 bdt. forårsløg - olie til stegning Fremgangsmåde: Skær inderfileterne i mindre
stykker. Kog ægnudlerne som anvist, skyl i koldt
vand og sæt til afdrypning. Skær mangokødet fri af stenen, og skær det
dernæst i skiver. Snit forårsløgene fint. Lynsteg kyllingekødet (2-3 min) i
olie tilsat karry. Kom mangoskiverne ved og lynsteg yderligere 2 min. Smag
til med salt og peber og kom nudlerne og de fintsnittede forårsløg ved. Steg
videre til det hele er godt blandet og gennemvarm. Server straks. PS!
det er nemmest at lave denne ret i en Vok. Forslag
til drikkevare:
|
Lakseruller: |
|
Indkøb: 100 gram
rød kaviar eller stenbidderrogn - 10/12 skiver
røget laks - 150 gram røget laks i tern - 1dl cremefraiche 38%
- salt og peber - frisêsalat/rucolasalat - asparges
- dild. Fremgangsmåde: Bland
laksetern og kaviar med cremefraiche og smag til med salt og peber (gem lidt
kaviar til pynt). Læg lakseskiverne så de overlapper lidt, på et brædt med et stykke madfilm. Læg fyldet på midten og rul
laksen ved hjælp af madfilmen. Rullerne serveres hele eller udskåret på
strimlet salat med asparges - dild og kaviar som pynt. Forslag
til drikkevare: En tør hvidvin |
Grape-marineret
and m. små bagte kartofler: |
|
Indkøb: 4 stk andebryst - 1 til 2 blodgrapefrugt - Olivenolie -
salt - peber - 2 fed hvidløg el. hvdløgssalt - 1 bdt. Purløg - ---- Se opskriften til de små bagte
kartofler under Forrreter Fremgangsmåde: Kødet marineres i ca. 2 timer i en lage af : saften fra en blodgrapefrugt - olivenolie - salt - perber og hvidløg. Den anden grapefrugt skæres i både og
bruges senere til pynt. Kødet gnides med salt og peber på skindsiden, og
brunes herefter i en dyb pande (mest på skindsiden) godt med fedstof/olie
tilsat noget af marinaden. Hvis panden ikke kan tåle at komme i ovnen flyttes
kødet over i en bradepande/ildfast fad, og sættes i en forvarmet ovn ved 180
grader i ca. 10 - 15 min. - til skindet er sprødt - Det giver en pæn rosa
farve på kødet. Brug resten af marinaden til at væde med under stegningen i
ovnen. Stegeskyen/marinaden jævnes og smages til med salt og peber.
Anretning: Skær andebrystet i skrå skiver og anret på en tallerken sammen med
de små bagte kartofler. Pynt med fileter af grapefrugt og purløg (enten i hele
stængler el. finthakket) Forslag
til drikkevare: en
kraftig rødvin
|
FriskFrugt Specialle: |
|
Indkøb: Indkøb
en række forskellige eksotiske frugter - eks. stjernefrugt - passionsfrugt -
Japanske kirsebær - eller hvad der nu kan friste, dog også lidt mere
almindeligt som æbler og appelsiner. - æg - sukker - mælk - 1 glas/dåse madagascar pebber. Fremgangsmåde: Det
specielle ved denne dessert består i den "sovs" der serveres til
frugterne. Sovsen er en såkaldt "sabayonne"
smagt til med madagascar-pebber: Pisk 2
æggeblommer med ca. 2dl sukker til sukkeret er fuldstændig opløst. - Tilsæt
saften fra ½-1 appelsin (afhængig af størelsen). I
en gryde opvarmes ca. ½ liter mælk og under omrøring tilsættes æggemassen.
Tilsæt 10-15 pebberkorn (knust let med den brede
side af en kniv) - Brug evt. lidt af saften fra glasset med pebberkorn. - Obs. tilsæt lidt ad gangen idet
sovsen/cremen skal være sødlig men med et lille bid på tungen. Inden
servering hældes sovsen gennem en sigte, for at fjerne resterne af perberkornene. 2 måder
at servere denne dessert på: 1. Dæk bunden af en isassiet
med sovsen og anret de forskellige frugter herpå. 2. anret alle frugterne på
et fad dækket af knust is, og server sovsen i en skål for sig selv. OBS!
Alle der har prøvet denne dessert er blevet POSITIVT overrasket. Forslag
til drikkevare:
Et
glas champagne el. anden mouserende vin
|
Cherrytomater
med basilikum creme: |
|
|
Indkøb: Ca. 30
cherrytomater - Fyld: 2 dl flødeost (250 g) - 2 spsk
yoghurt - 1/2 bdt basilikum - 50 g tørrede tomater
i olie 1 spsk hakkede mandler - salt - peber Fremgangsmåde: Skyl og
halver alle tomaterne. Stil dem på et fad - Bland flødeost, yoghurt,
finthakket basilikum og hakkede tørrede tomater. - smag til med lidt salt og
peber. Rør de hakkede mandler i. - fyld de halverede tomater lidt toppet med
cremen. - Pynt med små basilikumblade. Kan også serveres til en drink før
maden. Forslag
til drikkevare:
|
Mørbrad med Limesauce: |
|
Indkøb: 1 ds
kokosmælk - 1 rød chilifrugt - 1 bdt. Frisk koriander
(el. 2 tsk tørret) - 2 limefrugter - 500 g
svinemørbrad - smør/margarine 1 dl fløde Fremgangsmåde: Kog
kokosmælken ind til det halve. - skyl og udkern chilien, hak den fint. Skyl
og hak koriander fint. Riv skallen og pres saften af den ene limefrugt. Skær
den anden i små både. - Skær mørbraden i skiver og tryk skiverne ud med
hånden. Varm fedstoffet på en pande, og brun kødet 2-3 min. På hver side.
Drys med salt og peber. - Rør chili, koriander, saft og skal af lime samt
fløde i kokosmælken. Smag til med salt og peber. Server kødet med saucen,
limebåde og jasminris. Suppler edvt. Med en blandet
salat Forslag
til drikkevare: En god rød- el. rosevin
|
Amerikansk citronpie: |
|
Indkøb: 125g
smør eller margarine - 3 dl hvedemel - 3 æg - sukker - 1 citron Fremgangsmåde: Tærtebund:
Hak fedtstof,mel og vand
sammen til en dej,enten på bordet eller i
foodprocessoren. - Lad den hvile koldt i ca.1 time. Lav
cremen imens: Bring vandet i kog i en gryde. - Pisk æggeblommer og sukker.
Tilsæt 1 spsk hvedemel. - Smelt 1 spsk smør i 1½dl kogende vand og kom det i æggesnapsen
under piskning. - Tilsæt saften og den revne skal af 1 citron. - Lad cremen
blive tyk ved svag varme under piskning. - Afkøl den i koldt vandbad, og rør
rundt i den nu og da. - Tryk eller rul dejen ud i en form, ca.24cm i
diameter. Beklæd formens bund og sider med dejen. Tryk en strimmel alu-folie fast om kanten, så dejen ikke synker ned under
bagningen. - Bag tærtebunden nederst i en 225 grader varm ovn i ca.10 min. og
lad den køle af. - Pisk æggehviderne til fast skum. Bland sukkeret i. - Hæld
citroncremen i tærtebunden. Dæk med marengs. - Sæt tærten i ovnen ved 150
grader i 10 - 15 min. Marengsen skal kun lige stivne lidt og få farve. Forslag
til drikkevare:
En
sød sherry el. lys portvin
|
Små bagte
kartofler: |
|
|
Indkøb: Små
kartofler - rødløg - hvidløg - ingefær - soya sauce
- 100 g sesamfrø Fremgangsmåde: Kartoflerne
skæres i kvarte og bages i ovnen ved 250 grader i ca. 15 min til de er møre.
Løg halveres og snittes på langs, hvidløg knuses så det svarer til ca. 1tsk.
Ingefær fintrives ligeledes 1 tsk. Løg - hvidløg - ingefær og sesamfrø
blandes med ca. 1 dl. soya sauce. Tilsidst vendes de bagte
kartofler i blandingen og serveres straks. Som extrafyld
kan man evt. komme lidt skinkestrimler i blandingen. Server med en kold cremefraich-sauce (smagt til efter behag). Denne
forret er også velegnet som tilbehør til andre retter - dog udelades fyld og
sauce. Forslag
til drikkevare: |
Lynstegt kylling med
mango: |
|
Indkøb:
2 pk. kyllingeinderfileter -
200 g ægnudler - 1 stor mango - 1 bdt. forårsløg - olie til stegning Fremgangsmåde: Skær inderfileterne i mindre
stykker. Kog ægnudlerne som anvist, skyl i koldt
vand og sæt til afdrypning. Skær mangokødet fri af stenen, og skær det
dernæst i skiver. Snit forårsløgene fint. Lynsteg kyllingekødet (2-3 min) i
olie tilsat karry. Kom mangoskiverne ved og lynsteg yderligere 2 min. Smag
til med salt og peber og kom nudlerne og de fintsnittede forårsløg ved. Steg
videre til det hele er godt blandet og gennemvarm. Server straks. PS!
det er nemmest at lave denne ret i en Vok. Forslag
til drikkevare:
|
Maskeret
Blomkål/Brocoli: |
|
|
Indkøb: Blomkål
- Brocoli - hvidløg - 2 blommetomater - 1 rød chili
- 400 gram rejer (store Grønlandske) - 1 brev Knorr
Hollandaisesovs (hvis du da ikke laver den selv) - Flûtes Fremgangsmåde: Rejerne optøes. Fjern skindet fra tometerne
og fjern kernerne. Rens chilien for kerner så det ikke bliver for stærkt.
Tomater - chili og hvidløg hakkes meget fint (evt. blendes). Kog blomkål og brocoli så der er så møre som du nu bedst kan lide dem
(lidt bid bør de have). I medens tilberedes hollanddaiesesovsen.
De sidste par minutter af sovsens kogetid tilsættes de hakkede tomater/chili
og hvidløg. Anret nogle blomkål og brocoli buketter
på en frokosttallerken, overhæld med den varme hollanddaisesovs
og fordel ca. 100g rejer til hver portion. Server med flûtes. Forslag
til drikkevare: En tør hvidvin
eks. nr. 8 på vinlisten "Cawarra"
fra Australien
|
Grape-marineret
and m. små bagte kartofler: |
|
Indkøb: 4 stk andebryst - 1 til 2 blodgrapefrugt - Olivenolie -
salt - peber - 2 fed hvidløg el. hvdløgssalt - 1 bdt. Purløg - ---- Se opskriften til de små bagte
kartofler under Forrreter Fremgangsmåde: Kødet marineres i ca. 2 timer i en lage af : saften fra en blodgrapefrugt - olivenolie - salt - perber og hvidløg. Den anden grapefrugt skæres i både og
bruges senere til pynt. Kødet gnides med salt og peber på skindsiden, og
brunes herefter i en dyb pande (mest på skindsiden) godt med fedstof/olie
tilsat noget af marinaden. Hvis panden ikke kan tåle at komme i ovnen flyttes
kødet over i en bradepande/ildfast fad, og sættes i en forvarmet ovn ved 180
grader i ca. 10 - 15 min. - til skindet er sprødt - Det giver en pæn rosa
farve på kødet. Brug resten af marinaden til at væde med under stegningen i
ovnen. Stegeskyen/marinaden jævnes og smages til med salt og peber.
Anretning: Skær andebrystet i skrå skiver og anret på en tallerken sammen med
de små bagte kartofler. Pynt med fileter af grapefrugt og purløg (enten i
hele stængler el. finthakket) Forslag
til drikkevare: en
kraftig rødvin
|
Nødde-Creme med exotiske frugter |
|
Indkøb: 1 1/2 dl
hasselnødder (ca. 100 g) - 4 blade husblas - 3 1/2 dl mælk - 4 æggeblommer -
1 dl flormelis - 2 dl piskefløde - Til Pynt: 12 ananaskirsebær - 1 carambole - 1 mango - 15 nøddekerner - 1 dl flødeskium Fremgangsmåde: Rist
nødderne let på en tør pande. Mal dem. - Læg husblassen i blød i koldt vand i
ca 10 min. - Giv nødder og mælk et opkog. Pisk
æggeblommer og flormelis hvidt og skummendel. Pisk
fløden til skum. - Kram husplassen op af vandet og
smelt den i mælkeblandingen. Lad det svale af. Rør æggemassen i og til sidst
flødeskummet. - Hæld cremen i portionsglas. Lad den stivne i køleskab i 1-2
timer. - Garner med ananaskirsebær, tynde caramboleskiver
og mango i tern. Afslut med hele nøddekerner på små sprøjtede flødeskumstoppe Fordel
cremen i portionsglas og pynt med mandarin-skiver og kviste af enten
citronmelisse eller mynte. Hvis man
vil lave denne creme i forvejen, er det nødvendigt at anvende husblas, for at
undgå at fløden "falder" sammen. Smelt
den opblødte husblas i noget af mandarinsaften, og kom dette i flødeskummet
når det er afkølet. Forslag
til drikkevare: |
Balsamico
braiseret Kamsteg med små bagte kartofler |
|
Indkøb: 1
kamsteg med svær - 1 rød og 1 grøn peberfrugt - 1 rød chilli
- hvidløg - friske krydderurter efter smag (eks. Fremgangsmåde: Stegen
udbenes (benene bruges senere til at lægge i bradepanden og stegen lægges så
på disse) og sværen løsnes Se
opskriften på kartoflerne under forretter: Som ekstra
tilbehør kan serveres halve fyldte tomater - se opskriften under
"Særligt tilbehør" Forslag
til drikkevare: En kraftig rødvin vil være fremragende.
|
Røde pærer med marcipan |
|
Indkøb: 4 store
pærer (faste men ikke hårde) - 125g marcipan - piskefløde til råcreme (el. vanilieis) - grenadine - spirituosa efter egen smag (hvis
dette ikke haves i forvejen) Fremgangsmåde: Skær
bunden af pærerne i et lige snit så de kan stå oprejst med stilken pegende
opad. Udhul pærerne (pas på de ikke bliver FOR tynde.
Pærerne stilles i en gryde med en blanding af grenadine og vand, og koges
møre. I
mellemtiden røres marcipanen blød ved at tilsætte spirituosa. Blandingen
fyldes herefter i pærerne som sættes i et ildfast fad således at de kan
varmes lige inden servering. Ved servering anrettes pærerne på assietter med
enten råcreme el. is. Som ekstra pynt kan pærerne evt. overhældes med
chokoladesovs. Forslag
til drikkevare: Retur til toppen af denne
side:
|
Råmarinerede asparges m. cherrytomater: |
|
Indkøb: Grønne
asparges - cherrytomater - løg - hvidløg - citron - timian Fremgangsmåde: Asparges
snittes diagonal i passende stykker. Cherrytomaterne skæres i kvarte. Løg finthakkes og en halv til en hel teskefuld knust hvidløg.
Timianbladene hakkes. Det hele blandes med ca. 3 skefulde citronsaft. Smag
til med salt og peber og lad det hele trække i ca. 10 minutter. Som forret
serve3res dette med ristet valnøddebrød.
|
Vagtler m.
urtekartoffelmos og mandarinsauce |
|
Indkøb: 1 Vgtl. pr. person – en lille dåse mandariner – forårsløg –
bagekartofler – friske krydderurter – piskefløde – skalotteløg –
bouillonterning Fremgangsmåde: Vgtl rengøres og gnides indvendigt med sal og peber - og udvendigt med rosmarin. Brunes på alle sider i en stegegryde. Tilsæt en lage af saften fra en dåse mandariner (kan evt. erstattes med rødvin) og fjerkræbouillon og skalotteløg, og steg videre til de er møre (afslut evt. med et par minutter under grill for at gøre skindet sprødt). Kog stegeskyen ind med piskefløde - tilsæt evt. kulør Server med bagt urtekartoffelmos anrettet i ”Ringe”. Garner med let ristede mandarinbåde og tynde ringe af rå forårsløg Forslag
til drikkevare: |
Nødde-Creme med exotiske frugter |
|
Indkøb: 1 1/2 dl
hasselnødder (ca. 100 g) - 4 blade husblas - 3 1/2 dl mælk - 4 æggeblommer -
1 dl flormelis - 2 dl piskefløde - Til Pynt: 12 ananaskirsebær - 1 carambole - 1 mango - 15 nøddekerner - 1 dl flødeskium Fremgangsmåde: Rist
nødderne let på en tør pande. Mal dem. - Læg husblassen i blød i koldt vand i
ca 10 min. - Giv nødder og mælk et opkog. Pisk
æggeblommer og flormelis hvidt og skummendel. Pisk
fløden til skum. - Kram husplassen op af vandet og
smelt den i mælkeblandingen. Lad det svale af. Rør æggemassen i og til sidst
flødeskummet. - Hæld cremen i portionsglas. Lad den stivne i køleskab i 1-2
timer. - Garner med ananaskirsebær, tynde caramboleskiver
og mango i tern. Afslut med hele nøddekerner på små sprøjtede flødeskumstoppe Fordel
cremen i portionsglas og pynt med mandarin-skiver og kviste af enten
citronmelisse eller mynte. Hvis man
vil lave denne creme i forvejen, er det nødvendigt at anvende husblas, for at
undgå at fløden "falder" sammen. Smelt
den opblødte husblas i noget af mandarinsaften, og kom dette i flødeskummet
når det er afkølet. Forslag
til drikkevare: Retur til toppen af denne
side:
|
Indkøb:
3 skiver parmaskinke - 1 tsk.
Dijonsennep - 2 æg - 1 tsk. mørk balsamicoeddike
salt og peber
Pynt - lidt olie - friskrevet
peberrod – karse - 1 tsk. friskhakket chili
Fremgangsmåde:
Smør bunden af en tallerken med 1
tsk. dijonsennep, læg 2 skiver parmaskinke. Spejl æggene på en pande til de er
færdige. Husk salt og peber. Læg spejlæggene oven på parmaskinken og stænk med
balsamicoeddike. Læg en skive parmaskinke. Pynt med friskrevet peberrod, kapers
og friskhakket chili, karse og et par stænk olivenolie.
Indkøb:
1 ds kokosmælk - 1 rød chilifrugt
- 1 bdt. Frisk koriander (el. 2 tsk
tørret) - 2 limefrugter - 500 g svinemørbrad - smør/margarine 1 dl fløde
Fremgangsmåde:
Kog kokosmælken ind til det
halve. - skyl og udkern chilien, hak den fint. Skyl og hak koriander fint. Riv
skallen og pres saften af den ene limefrugt. Skær den anden i små både. - Skær
mørbraden i skiver og tryk skiverne ud med hånden. Varm fedstoffet på en pande,
og brun kødet 2-3 min. På hver side. Drys med salt og peber. - Rør chili,
koriander, saft og skal af lime samt fløde i kokosmælken. Smag til med salt og
peber. Server kødet med saucen, limebåde og jasminris. Suppler edvt. Med en blandet salat
Forslag til drikkevare: En god
rød- el. rosevin
Indkøb:
150 g Digestive kiks – 1 spsk
kakao 50
hakkede mandler – 3 lime – 1 ds. Kondenseret mælk – 3 dl. Piskefløde –
chokoladespåner
Fremgangsmåde:
Knus kiksene og bland dem med kakao og mandler. Riv skallen
af limefrugterne og gem den til pynt. Pres saften fra limefrugterne og bland
den med den kondenserede mælk. Tilsæt fløden og pisk cremen godt igennem.
Fordel halvdelen af kikseblandingen i 6 glas eller
portionsskåle, kom halvdelen af cremen over samt endnu et lag kiks. Afslut med
resten af cremen og stil glassene koldt i mindst 4 timer. Pynt med
chokoladespåner og limeskal og server.